Udgivet i 1 kommentar

Blomkålsrisotto – LCHF style

Jeg lavede i går den skønneste Blomkålsrisotto og det smagte virkelig godt og er dejlig lowcarb og dermed katergoriseret under LCHF og det skal bestemt ikke tolkes som om det er min “nye” diæt eller livsstil, næh jeg syntes bare det smager godt og så er jeg ikke så glad for den effekt ris har på mig og min krop.

Jeg går ikke ind for at følge en bestemt diæt eller livsstil, nej jeg spiser det der passer til mig, min sundhed, mit valg 🙂 Jeg er så træt af alle der spiser efter et bestemt mønster fordi det lige er dikteret af trenden i dag, hvad er der blevet af sund fornuft?

Nå men opskriften starter med en omgang “Blomkålsris” (link til kylling i karry med blomkålsris)

2013-07-09 18.37.34-2(kan koges og bruges som tilbehør til alle retter hvor du ville have andvendt ris, tilsæt evt. lidt boullion til kogevandet for mere smag, eller vend det i dine retter som jeg gjorde med kylling i karry)

Du skærer blomkål op i mindre buketter (jeg brugte ET STORT hoved), herefter river du det på et rivejern eller stopper det i en blender/foodprocessor, jeg har en Bamix som jeg elsker at bruge!

Her blender du til du har en konsistens der ligner ris og så er det klart til tilberedning.

Jeg brugte kun halvdelen til opskriften med Blomkålsrisotto 🙂

 

Blomkålsrisotto

 • 1 lille blomkål eller 1/2 stort
 • 1 lille løg
 • 40 g. smør
 • 2,5 dl. Fløde
 • 1 tsk. grønsagsboullion fra Herbamare (kan udelades)
 • 2 spsk. hvidvins eddike eller hvidvin
 • 2 spsk. vand – jeg brugte faktisk en spsk citronsaft i stedet for den ene med vand men det er jo en smagssag
 • 1 lille håndfuld parmesan, som du må love mig du river selv! Det færdigt købte smager af h… til. 🙂
 • salt

Fremgangsmåde:

 1. Fiks blomkålsris – læs ovenfor
 2. Løg skæres i små tern og svitses i de 40 g. smør
 3. Herefter tilsættes blomkål og de gives lige en kort omgang svits med løgene
 4. Så tilsættes hvidvinseddike + vand og låg lægges på *(jeg anvender en stor pande) og det får lov til at småsimre i små 10 min.
 5. Så tilsættes fløden + grøntsagsboullion og det simrer videre i små 10 min. denne gang uden låg og du kan evt. give det længere hvis du vil have blandingen mere tør, jeg lod min få lidt længere, men kan faktisk bedst lide den til den våde side
 6. Slutteligt tilsættes de smagsvarianter du kunne tænke dig, jeg brugte her kalkunbacon som var forstegt og nogle friske, fine økologiske ærter
 7. Rund det hele af med en lille håndfuld parmesan og smag til med salt

2013-07-09 19.21.28

 

 

 

 

 

 

 

 

Resten af aftenen gik med hygge, sammen med denne lille fætter på 5,5 uger 🙂

2013-07-09 20.59.44

 

 

1 tanke om “Blomkålsrisotto – LCHF style

 1. Yai – mere sund fornuft og mindre trends 🙂 jatak! Samt min krop – min sundhed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *