Udgivet i 2 kommentarer

Dehydrerede Sweet Potato Chips

Jeg har endelig fået min fødselsdagsgave fra Rune og det var en dehydrator som jeg længe har ønsket mig, så jeg kan prøve at dykke ind i nogle af de spændende opskrifter der ligger derude på nette om både rå mad og lækre kålchips m.m. Jeg sværger ikke til Rawfood, men hilser det velkomment fordi jeg syntes der er kræset for smagene og det giver endnu størrre muligheder for at variere retter til køkkenet og fordi jeg godt kan lide at spise vegetarisk af og til.

I går testede jeg så for første gang min dehydrator og valget faldt på Sweet Potato Chips fordi jeg netop havde 2 store liggende af slagsen.

Jeg skar dem i tynde skiver på et mandolinjern og lagde dem så enkeltvis på ristene så de ikke rørte hinanden og instillede dehydratoren til 60 min. på højeste varme som er 70 grader. Efter 30 min. skiftede jeg rundt på bakkerne og vendte chipsene. Da de 60 min. var gået skruede jeg ned på halv varme og indstillede timeren på 3 timer yderligere. De skal være helt crispy når de er færdig og det kræver at man af og til vender dem og i takt med at de bliver mindre, kan man slå pladerne sammen.

De færdige chips, skal nu hældes i en frostpose, dryppes med lidt god olivenolie og drysses med salt og nydes. Fri for Acrylamid ;-).

Billeder kommer, så snart min uploader vil lege med igen.

Indtil videre går det ikke helt så godt med at holde påskeferie, jeg får ikke slappet så meget af som jeg gerne ville fordi jeg stadig er lidt bagud med Body Flow og har været nødt til at investere noget tid i at øve og så har jeg et kageprojekt der skal være færdigt til næste lørdag og kagen har allerede drillet mig en gang, så jeg måtte lave bundene om!

I morgen er Matilde hjemme på visit fra Oslo og hun har derfor booket en PT time og normalt tager jeg ikke andre timer en Body Flow om søndagen som er mit frirum, men lige i det her tilfælde har jeg gjort en undtagelse.

Mandag har jeg en vagt for Heidis Kro, hvor jeg er lånt ud til et selskab, et lille hyggeligt et af slagsen godt nok, men alligevel! Jeg er et fjols til at holde fri når jeg er hjemme!

Jeg glæder mig til Rune og jeg skal til Berlin, der skal jeg godt nok læse til eksamen, men jeg forventer absolut også at kunne få koblet HELT fra der.

 

 

2 tanker om “Dehydrerede Sweet Potato Chips

  1. Jeg har lige været i Berlin og hvis I får tid og I ikke allerede har oplevet det, så book en tid på restauranten i TV-tårnet. Det er absolut pengene værd og det nu ikke engang fordi det er så dyrt 🙂 eller god tur, Berlin er nydelig når solen skinner 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *