Udgivet i Skriv en kommentar

Hvad gør du i julen?

Inspireret af et indlæg på FB, som jeg egentlig finder ret trist, så vil jeg gerne dele hvordan jeg kommer igennem min jul og altid har gjort det!

Jeg medbringer ikke diverse proteinpulvere, vitamniner med mere, blot fordi jeg skal til en enkelt julemiddag eller julefrokost, jeg har et ret så afslappet forhold til julemad som jeg ikke mener gør nogen skade. Det er et par sølle måltider som jeg nyder med største velbehag og uden dårlig samvittighed, for maden er lavet fra bundennog med kærlighed. Kartofler er en ganske ok kulhydratkilde, and og steg er også ganske udemærkede proteinkilder og jeg tæller aldrig mine kcal. Jeg spiser også gerne konfekt med mere med største velbehag, hvis man her vælger at styre helt fri fordi man har lyst og ikke bryder sig om julemaden, så er det jo bare sådan det er.

Jeg læste om en der lige “manglede” at smide 6,5 kg mere inden hun var tilfreds men ville vælge at udskyde dette til julen var forbi… Jeg hører ofte om folk der lige vil tabe x antal kg. og mit spørgsmål lyder så: i forhold til hvad? Til at blive sundere? Til at blive et lykkeligere menneske? Til at ramme den vægt du havde da du var 16? Til at du kan passe bukserne fra “dengang”. Hvorfor lade sig diktere af et tal på en vægt eller et par bukser?

Jeg retter mig efter hvilken type fødevarer jeg får det godt af at spise, den type fødevarer der giver mig energi til det jeg ønsker at have energi til. Jeg ved nu efter flere års trial & error erfaring samt uddannelse hvad jeg trives på og ikke trives på og hvordan min krop ser ud når jeg har det bedst og her taler jeg om hvordan min krop FYSISK har det bedst ikke hvordan jeg PSYKISK føler mig bedst tilpas, dog vil jeg sige at når min krop har det godt, har jeg det også godt mentalt og jeg accepterer mit spejlbillede som det er. Mentalt vil jeg altid gerne lige være 5 kg lettere, men min krop har lært mig hvor den har det bedst og hvordan jeg har de bedste forudsætninger for at have energi til min træning og job.

Så søde piger, slap af, nyd livet og find ro med julemaden hvis i elsker den, hvis ikke så gør det der føles rigtigt, men stop med at tælle kcal.

Rikke Bundgaard fra www.dinsundhedscoach.com har i dag netop delt en lille video om emnet her: http://missbundgaard.com/ og søger du lidt rundt på bloggen her, kan du også finde artikler om emnet.

Skal du stille i en fitnesskonkurrence til september er det ikke julen der står i vejen for dit mål eller familiens fødselsdage, det er hvad du gør i den resterende periode og en ting er helt sikkert tryk avler modtryk og din krop vil altid kæmpe for at komme tilbage til udgangspunktet lige meget hvad og jeg har ganske ofte oplevet hvordan fitnessatleter går ned med flaget i manglende accept af dette og i enkelte tilfælde bliver syge, eller begynder at tage “hjælpemidler” for at holde formen året rundt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *