Udgivet i 3 kommentarer

Søvnløs

I nat havde jeg en af de virkelig hårde nætter og jeg vågnede alt, alt for tidligt og kunne atter ikke falde i søvn. Det er nu et par uger siden jeg fik en hel nattesøvn og jeg tror ikke en hujende fis på at det er kroppens måde at forberede en på at det snart er slut med nattesøvnen, grundet natlige amninger m.m.

Jeg oplever at min krop reagerer fuldstændig som om jeg er stresset og presset, hvilket jeg selvfølgelig også er når jeg ikke sover og er tvunget til at køre på alligevel, men det har jeg prøvet før og kom også på den anden side af det.

Jeg er af hensyn til kæresten nu rykket ind i vores stue, hvor vore gæsteseng nu er installeret for at bare en af os får en ordentlig nattesøvn og eftersom kæresten skal op uhyggeligt tideligt har han fået soveværelset så jeg kan ligge i stuen og underholde mig med læsning eller fjernsyn uden at forstyrre. Når så kærestens vækkeur ringer, vågner jeg igen og rejser mig for at få soveværelset og den gode seng tilbage, sådan er rytmen nu her i huset og det ser ikke ud til at ville ændre sig.

Men på trods af manglende søvn, hormoneller svingninger, som kun bliver tydeligere når jeg er helt tømt for energi, fungerer jeg stadig i hverdagen og passer også min træning og gider ikke høre på undskyldninger for ikke at træne: “jeg har en smule ondt i hovedet”, “jeg er træt” osv. for hvis jeg brugte den slags undskyldninger kom jeg aldrig udenfor en dør.

Fakta er at træningen har gjort at mit fysiske velbefindende er så meget bedre en jeg har kunnet forvente med mit HMS syndrom, den ømhed jeg troede ville udvikle sig til bækkenløsning er der stort set ikke med mindre jeg selvfølgelig provokere med øvelser der ikke er hensigtsmæssige, så træningen er min drivkraft til velvære og ikke noget jeg vil undvære, jeg træner selvfølgelig ikke på fuld styrke eller kraft, men så længe jeg kan holde ved lige og støtte op om min krop, så er jeg fuldt tilfreds. Cardio rører jeg ikke, det er så uendeligt kedeligt og fører ikke til noget jeg kan bruge så det er som sædvanligt styrketræningen der bliver vedligeholdt.

Men træt af ikke at kunne sove, det er jeg! Heldigvis har jeg i denne her uge mere eller mindre ryddet min kalender til fordel for de piger der skal stå på scenen på lørdag, så jeg altid er klar til at hjælpe og det betyder blot at jeg her i eftermiddags nåede at tage en time på langs, så ja lige nu er det bestemt en fordel at være selvstændig, så jeg kan planlægge min dag, men jeg kan ikke forudse hvornår jeg bliver ramt af søvnløsheden, så nogle dage må jeg bare æde mig selv og komme ud over stepperne!

Men på forhånd og baghånd undskyld hvis jeg et par gange har været kort for hovedet, jeg trækker lige gravid kortet, det gør jeg ellers ikke i, men nu er det så tæt på at det må jeg vel godt? 🙂

I aften satser jeg på at hente lidt energi tilbage fra mine superseje Bootcamp Ladies – Så ladies, bring it on!

3 tanker om “Søvnløs

  1. Hej Lonnie, med risiko for, at komme til at lyde bedrevidende. Er jeg sikker på, at der er flere der kan bekræfte, at det er “træning” i retning af, at skal undvære sin søvn, når først baby kommer til verden. 🙂

    1. Jeg køber den ikke, før jeg har en fysiologisk forklaring og den har jeg faktisk allerede fundet via lidt research. Det er hormonelle ændringer, sammentrækning af blodkar, der giver ekstra adrenalin som jo kun skal bruges når vi er presset, skal væk fra noget hurtigt osv. Det vil med andre ord sige at min krop mere eller mindre er i alarmberedskab hele tiden og det er jo ikke så hensigtsmæssigt, om man så kan undskylde sig med at det er “klargøring” til søvnløse nætter så processen bliver udholdelig, ja det er en anden snak 🙂

  2. Det er jo ren evolution… Kvinden skal jo være ekstra på mærkerne især i slutningen af sin graviditet hvor hun er mest såbar overfor “rovdyr”. “Fight or flight response”. Man er simpelthen mere overvågen;-) Jeg køber heller ikke den med at vende kroppen til natteroderiet;-p;-p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *